Зелени тестенини со печурки и свински врат

Кремасти и вкусни, на овие тестенини не може да им оддолеете, а брзо и лесно се подготвуваат.

Потребни состојки:

500 гр зелени тестенини

500 гр свежи печурки

100 гр пушен свински врат

1 главица кромид

250 мл павлака за готвење

2 лажички сув зачин од билки

Подготовка:
На загреано масло пропржете ситно исечениот кромид, додајте ги исечканите печурки и оставете да се крчка додека не омекнат печурките.
Потоа додадете го пушениот свински врат исечен на тенки ленти, а потоа и павлаката во која сте ги измешале зачините.
Крчкајте кратко, а потоа додадете ги претходно сварените тестенини и добро измешајте.
Продолжете да читате: Ги кршите шпагетите пред варење? Тоа е еден од „смртните гревови“ според италијанските мајстори

Пријатно јадење!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.