Каде најмногу грешат паровите кога почнуваат заеднички живот: 3 детали кои не треба да ги игнорирате

Честопати сме понесени од емоции кога пред нас е важен момент од животот, особено кога тој момент го споделуваме со партнерот.

Така, повеќето парови кога го чекаат моментот да го започнат заедничкиот живот, занемаруваат некои клучни работи, што предизвикува расправии, лошо расположение и разнишани односи.
За да не го расипете овој важен момент за вас, обрнете внимание на следните вообичаени грешки.

Дали е вистинското време?
Ова прашање е едно од клучните кога ќе се појави идејата за заеднички живот. Откако ќе поминете одредено време во врска, можеби изгледа идеално конечно да тргнете по патот на заедничкиот живот. Но, пред набрзина да ја прифатите оваа промена, има прашања на кои треба да одговорите пред да го преземете тој чекор.
Дали би функционирало ако поминувате многу време заедно? Размислете дали сте подготвени да го споделите секојдневието со таа личност – да станувате еден до друг и да го завршите денот на ист начин. Ова не упатува на сомнеж во исправноста на изборот на партнер, туку се однесува на тоа дали доволно сте се запознале себеси. Секој има свој ритам на денот на кој е навикнат. Некои работи можеби сè уште не сте ги научиле за себе, а би биле товар доколку ги научите полека во заеднички дом.
Затоа, подобро е да го тестирате заедничкиот живот со заедничко патување, по можност што подолго, бидејќи тогаш ќе видите дали добро функционирате кога ќе го споделите денот со партнерот.

Локација
Без разлика дали станува збор за вселување во заеднички стан во истиот град каде што веќе сте живееле или во друг, важно е да се запрашате каде може да биде таа локација.
Секогаш е важно да ги имате на повидок вашите обврски кога станува збор за нова адреса. Па, дали ви одговара растојанието од работа или некое друго важно место? Исто така, не треба да покажувате себичност, туку да правите компромиси и да се согласувате на средина. Ова не е ситуација во која еден човек ќе се „жртвува“, бидејќи многу брзо ќе почне да му пречи.

Финансии
Друга многу важна точка е слободно и без никакво двоумење да разговарате за тоа како да го финансирате заедничкиот живот. Па, дали ќе биде пола-пола или ќе се делите кој каков финансиски придонес ќе има.
Разликата во заработката е честа пречка, но тоа може да се реши и со разговор, важно е само оваа комуникација да се спроведе. Заедничката сметка е исто така добро решение.
Договорот за ова елиминира многу потенцијални дискусии и однапред договорени тепачки.
Со помош на овие предмети, заедничкиот живот сигурно нема да го означи крајот на врската.

Пронајдете не на следниве мрежи: