ДРАМАТИЧНИ ЗБОРОВИ Мециновиќ: Ќе ве победиме, ќе си лежите и сите ќе ве стреламе

Ќе ве победиме, ќе си лежите и сите ќе ве стреламе, порача на Фејсбук портпаролот на Левица, Амар Мециновиќ, во објава на Фејсбук каде ги коментира случувањата во Собранието и измените на Деловникот.

Сите ќе ве стреламе И заедно ќе висите.

Каде е фанфарата за овој погреб на демократијата?

Денеска другари, го гледавте последниот филибастер на опозиција во историјата на државава, последен крик на народниот мандат. Со печат од ЧЕВЛА, пред фаталниот стисок на РЕЖИМСКАТА ЧИЗМА.

Таа опозиција беше Левица. Ќе ве победиме.

Да живее Републиката! – напоша Мециновиќ на Фејсбук.

Пронајдете не на следниве мрежи: