Похувани печурки

Потребни состојки:
1 пакување шампињони
2 јајца
Брашно, презла, сусам
Сос:
50 г павлака
50 г мајонез
Кисели краставички
Малку рен
Начин на подготовка:
Исчистете ги печурките и исечете ги на половина. Секој дел додајте го во брашно, јајца, презла и сусам и пржете го додека да добие златеста боја. Ставете ги на хартија за да го впијат вишокот маснотии. За подготовка на сосот потребно е да исечете кисели краставички, да додадете мајонез, павлака и рен и да промешате.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.