Фамилијата Локвенец ја чини Македонија повеќе од Кралска Фамилија во Британија!

Loading...

Свиркачи до нас доставија шокантни документи кои покажуваат дека Тале Локвенец син на пратеникот Хари Локвенец добил неверојатни над 113.000 долари стипендија за студии на Универзитетот Ворвик во Англија. Таму едногодишната уписнина е 21.200 фунти, помножено по три години е 63.600 фунти, а трошоците за живот според договорот се 7605 фунти на година или 22.800 фунти за три години.
Вкупно се работи за сума од над 86.000 фунти или над 113.000 долари. Подолу следува целиот договор на увид кој согласно Законот за достап до јавни информации е законски да биде објавен. Ние сега се прашуваме уште колку вакви договори не се достапни на јавноста?
Но фамилијата Локвенец не застанува тука. Неговата сопруга сега станува Менаџер во Телеком за неверојатни 3000 евра месечна плата.Со 120 м квадратни канцеларија?
Како тргнала фамилијава Локвенец на Државен грб Македонија ќе ја чини повеќе од Кралската фамилија во Британија.

 

loading...