ЧЕТИРИТЕ РОДА НА БЕЛАТА РАСА

Нашите предци – Расите
РА – Светло, бела, чиста, изворна – РА-М-ХА.

untitled-11

Словено-Аријските Раси или со еден збор Асите се состојат од четири збратимени и изворни рода кои се разликуваат по бојата на очите, односно ирисот кои го одразува спектарот на сончевиот систем, од каде луѓето првично се излезени. Белата Раса изворно се сотои од два Аријски рода и два Словенски. Аријците се делат на Д’Аријци и Х’Aријци и овие родови имаат одреден својствени особини како што се воинственоста и технологијата, физички се повисоки и со пооштар изглед. Словенските родови се делат на Свето Руси и Расени. Словенските родови воглавном се пониски, но затоа пак имаат поголема чуствителност, интуивност, питомост и духовност.

Небесните луѓе – Родот АСОВ

7-sJdJ3SGgQ

Родот на Асите – во рунското слово уште одамна се споило во друг лик (еден збор) Раса

1013155_10201223081872673_1910262288_n

1003898_10201600279542379_1907516907_n

1902789_10204510239689564_6716507164174958837_n

РОДОТ АСОВ

Untitled-1

Сребрено-сива боја на очите имаат – Д’Аријците, смарагдно-зелена – Х’Аријците, небесно-сина – Свето Русите и бадемова или огнено-кафена – Расените. Одлучувачки знак за припадност кон една Раса не игра улога крвниот однос ниту пак односот на Духот. Четирите изворни Раси пристигнуваат на Мидгард-Земјата, чии потомци се претставниците на белата раса. Иако многу народи денеска се измешани и многу малце има останато од изворните раси сепак нивната култура која се одликува со голема духовна и технолошка наука продолжила и се зачувала во кодот на многуте народи кои всушност се микс од овие основни четири бели Раси. Самиот поим РАСА, се однесува првично и екслузивно само за белата раса. Па не случајно и самиот латински поим Tabula Rasa, всушност означува поим за бел лист. Непорчна, чиста, чесна и бела. На санскирт раса означува нектар, близок поим до роса – чиста капка.

Кога и како нашите пра-предци се појавиле на оваа Мидгард-Земја?

3059

Пред околу 460.521 години на Северниот Пол слетала Вајтмана (голем вселенски матичен брод, санскрит – Вимана ), кој се здобил со штета во вселената и бил принуден да слета на најблиската планета.Одтогаш нашата планета претрпела значајни промени како климатски, така и географски. Во овие времиња, копното на северниот пол, било богато и полно со флора и фауна на островот Бујно, како што кажува и самото име, растело бујна вегетација и таму се населуваат нашите предци.935102_10201472822076022_899828436_n       

  •                                                Д’Аријци

ocid

Мидгард-Земјата имала многу поразлични контури на континентите за разлика од денешниот географски изглед. Нашите предци,оваа земја на Северениот континент ја нарекуваат Даарија (Арктогеа, Северија или Хипербореа од хеленските митови) и првите доселеници биле од Расата Д’Аријска чии матичен ѕвезден систем е соѕвездието Зимун (Небесната крава или Малата мечка), и во нивниот сончев систем била Северната ѕвезда која се нарекува Тара (Тhe North Star). Тара истотака е старото име за Ириска. А градот Даблин има диреткна врска со светото дрво на староверците – Дабот кој ја рефлектира Перуновата машка енергија. Како што нашиот Јарило-Сончев систем го опфатува земјиштето на Мидгард истото се однесува и во Соѕвездието Зимун. Д’Аријците биле со кафена коса која преминувала во сребренската во подоцнежните години од животот. Биле прва крвна група и биле високи од 175-290 cm, но висината варирала во зависност од добата во која живееле. Нивната матична земја се нарекувала РАИ и затоа ова северно подрачје е наречено по својата планета. Од нив генерално денеска водат потекло: Сибирските Руси – Расичите, Тоболските Руси, Северозападните Германци, Данците, Дачите, Фламанците, Летонците, Литванците, Естонците итн…

medved

  •                                                 Х’аријци

ocix

Х’Аријците биле навигатори, тие можеле да го видат мултидимензионалниот простор каде тие планирале населби, светилишта, храмови, и пирамидални структури и можеле со помошта на умот да прават промени во материјалниот свет па дури и да креваат тешки предмети со помош на своите мислите. Сите објекти нивни имале неверојатно голема магиска моќ. Знаењето кое го користеле било за хармонизација на просторот и се состоел од многу комплициран нумеролошко-математички принцип. Пристигнале на Mидгард-Земјата од најдобрата хала на Јасниот Сокол (Рарог) или познат во модереното време, како соѕвездието Орион од соларниот систем Рада, каде земјата на нивните предците се нарекувала Троара. Тие се населиле во областа на Северна континент, кој го нарекле Хаара пред околу 273.897 години. Овој Род на Светата Раса изгледал вака: ирис со зелена боја како спектарот на бојата на нивното Сонцето-Рада, крвна група 1 поретко 2. Висина – 180 – 360 см, коса  светла, златеста, црвенкаста, смеѓа. Од нив водат потекло: Ориенталните Руси, Североисточните Пруси (Поморските Руси), Скандинавците, (Суомите, Свевите, Родените), Англо-Саксонците, Норманите, Галите, Исланѓаните (Беловодските Руси) итн…

orion

  •                                                                              Свето Руси

ocir

Одма до Халата на Лебедот (Cygnus) поточно од Макош или Големата Мечка  пред  211.689 години пристигнал Родот на Свето-Русите. Биле населени во Свага имале светло сини очи и највеќе го зарджале Словенството. Висина им била од 175 см до 300 см (во споредба со ариевците биле пониски ). Крвната група им била 1 и 2. Косата – од бела до бледо руса, црвенкасти варијации, златна. Очите им биле небесно сина боја. Од нив водат потекло: Северните Руси, Белите Руси-Белорусите, Борусите од Германија, Црвените Руси (од Полска), Гладите, Источните Пруси, Сребрените Руси (Србите), Хрватите, Ирците, Шкотите, Асирите, Македонците…итн..

vmedved

  •                                                                                     Расени

ociri

По нив, последни на Земјата-Мидгард пристигнува Родот на Расените кои доаѓаат од консталацијата Рис (Lynx) и Голем и Мал Лав. Тие го имаат окупирано делот од Северна Даарија, од спротивната страна на Земјата Свага на кои се населиле Свето-Русите, каде оваа земја ја нарекле Tуле (Thule – Оган), поради нивната боја на очите што потсеќала на оган. Оваа Раса на Расените дојдени се од систем на Даждбог-Сонцето од Земјата Ингард и се нарекувале  себеси како Дажбогови внуци. Подоцна станале познати како децета на Тарх Даждбог (Тор), кој е роден на Mидгард-Земјата како Син на Богот Перун, и имал кафени очи. Даждбог Сонцето е во халата на Расата – Бел леопард или Pardus. Оваа ѕвезда во официјалната астрономијата се нарекува Бета Лав (Beta Lionis). Родот пристигнал во Тула пред околу 185.769 години. Нивната растечка висина била од 175 см до 285 см со очи кафени и огнено жолта. Коса темно кафеава. Од нив водат потекло: Западните Руси – Рисичките, Расените (Етрурците), Даките и Молдавите, Сарматите, Сиријците, Франките, Готите, Аварите итн…

lav

556045_608746289142973_1683378135_n

mercator_north_pole_1595Средновековната мапа на морепловецот Герхард Меркатор со приказ на Светата Даарија (Хипербореја, Северија, Арктида, Арктогеа)

Ова се четирите Небесни Раси и од нивното меѓусебно живеење и мешање настанале сите народи на Големата Венеја – Европа. Ова е прапочетокот на белиот небесен човек на земјата. Од нив потекнуваат сите древни народи во Европа, но истотака поради мешањето и раширувањето на културата имаат потекло и многу народи од Азија и Северна Африка и тоа најмногу во земјите како што се Египет, Либија, Афганистан, Пакистан, Индија, Иран, Ирак и др…Симболите се насекаде идентични: Свастиката, Орелот, Лавот, Сонцето, Макош-Земјата и сл…

10157252_350189151826249_6566006675267718838_nСлава Божја и Слава на Нашите Предци !

Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.