Јапонија претрпе нова катастрофа – по поплавите, над 10 лица починаа од високи температури

Loading...

Јапонија претрпе нова катастрофа. Најмалку 14 лица починаа во Јапонија, а илјадници од нив завршија во болница, известија јапонските медиуми.
Во понеделникот температурите надминаа 39 Целзиусови степени, а во некои делови од внатрешноста високата температура и влажност создадоа опасни услови.


Како што се наведува, поради големите жештини во јули минатата година во Јапонија починаа 31 лице.

loading...