Крофнички со банана и фростинг од путер од кикиритки

Состојки
За крофничките
1 јајце
100 гр шеќер
2 пакетчиња ванилин шеќер
1 лажиче прашок за печење
1/2 лажиче цимет
прстофат сол
1 пасирана банана
200 гр брашно
околу 4 лажици масло
Фростинг
2 лажици путер од кикиритки
1/2 филџанче шеќер во прав
3 лажици млеко

Јајцето со шеќерот и ванилиниот мешајте или миксирајте ги додека се стопи шеќерот.
Додајте ја пасираната банана, солта и циметот, измешајте, па пецивото и потоа брашното.
Откако смесата ќе се соедини на крај додадете го маслото. Смесата треба да е густа, но секако треба да лизга од лажицата кога ги полните калапите.
Путерот од кикиритки измешајте со со шеќерот, па додадете го млекото.
Ако ви е прегуст путерот додадете уште една, максимум две, но внимавајте да не остани покасно недоздрвена смесата дури и под посипот.
Треба да се добие мазна, но сепак густа смеса која со помош на ноже ќе ја премачкате врз крофничките, а врз неа ќе посипите рендано/сечкано чоколадо или чоколадни трошки обилно. Јас малку ги поделив, па дел посипав и со шарени шеќерни трошки.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.