Повкусно од пица, тесто полно кашкавал

СОСТОЈКИ:
6 јајца
1 шолја вода
2,5 шолји брашно
1 лажиче сода
1 лажиче сол
250 гр. путер
300 гр. кашкавал
250 гр. сирење


ПОДГОТОВКА:
Се сее брашното и се додаваат четири јајца со вода со сол и сода, па се меси тесто, кое се дели на 4 топки кои се оставаат да нараснат.
Се расукува секоја топка тесто и се става доста вода во тенџере, па се ставаат корите да се сварат.
Се вари секоја кора две три минути, па се вади и се става во сад со ладна вода.
Потоа се става на чиста крпа.
Се подмачкува тепсија округла како за пица со путерот и се става првата кора, па путер, па втората кора, па кашкавал и сирење рендани и путер стопен.
Се ставаат и другите две кори со иста постапка.
Горе се става доста кашкавал и сирење и путер и се прелива со изматените две јајца и путерот кој ќе ви остане.
Се пече 20 минути на 180 степени.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.