ПОСНИ ТОПЧИЊА СО КИКИРИКИ! 6 состојки, многу вкусови!

Станува збор за солени топчиња од кикирики кои на крајот треба да се печат во рерна, а кои можат да послужат како предјадење или ужина, особено во посните денови. Брзо се подготвуваат, а уште побрзо се јадат …

Дали е ова реално? 7.500 евра квадрат во стара зграда
Најскапиот стан во стара зграда во првата половина од 2024 година е платен 7.500 евра, за стан во белградската општина Стари Град.Највисоки просечни цени на становите во старите згради се токму на подрачјето …
Тошковски и Андоновски промовираа алатка за онлајн аплицирање за дозвола за оружје
Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски и министерот за дигитална трансформација Стефан Андоновски денес ја презентираа новата дигитална услуга или можност за поднесување на онлајн барање за издавање на одобрение за набавка на …


СОСТОЈКИ:
350 гр брашно
200 гр мелени несолени кикирики
кесичка прашок за пециво
лажичка сол
250 гр маргарин (кој не пости може да додаде путер)
50 до 100 мл кисела вода
Подготовка:
Во сад измешајте ги брашното, мелените кикирики, пецивото и солта. Во посебен сад измешајте го маргаринот да стане пенест, па додадете го брашното со кикириките и киселата вода, продолжувајќи со матење. Од добиеното тесто, кое треба да биде меко, одвојте парчиња и обликувајте топчиња. Наредете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги на 200°C околу 20 минути. Печените топчиња извадете ги од рерна, покријте ги со крпа и оставете да се изладат.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.