Стек во сос – мек, сочен и вкусен

Одличен тајминг за да се инспирирате со каков вкусен оброк да ги израдувате домашните, по завршувањето на напорната работна недела.
Потребни состојки:
– презла
– мајчина душичка
– брашно
– 2 јајца
– 450гр. месо
– сол
– бибер
– масло
– 2 чешниња лук
– 1 лимон
– кисели пиперки
– магдонос


Подготовка:
Измешајте ја презлата и мајчината душичка во чинија. Во друг сад додадете го брашното, во трет изматете ги јајцата, посолето го месото и врз него ставете бибер.
Подгответе се за похување. Ставете ги стековите прво во брашното, потоа во јајцата и на крајот во презлата и мајчината душичка. Пржете на масло, додадете го лукот во тавчето и малку путер. Готовото месо ставете го во чинија.
Исцедете го лимонот, додадете ги киселите пиперки и на крајот исецканиот магдонос. Прелијте го сосот преку месото и сервирајте.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.