Јунешки кременадли

4 јунешки кременадли
400 г пиперки
100 г кромид
100 г брашно
2 чешниња лук
2 лажици оцет
1 лажичка сув босилек
1 лажичка оригано
масло, сол и мелен црн пипер по вкус
На загреано масло испржете го исечениот кромид. Додадете ги пиперките и лукот, исечени на парчиња. Зачинете со сол и црн пипер. Додадете ги ориганото, босилекот и оцетот. Откако пиперките ќе се испржат тргнете од оган.
Кременадлите наросете ги со сол и црн пипер. Свалкајте ги во брашно и испржете ги. Сервирајте ги со испржените пиперки, и ориз или компири по ваша желба.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.