10 начини да го направиш љубоморен!

Loading...

Психолозите се согласуваат дека несигурноста е една од најчестите причини за љубомора. Но, без разлика, колку и тој да е самоуверен, некои класични потези можат да го направат љубоморен!Прочитајте кои се тие:
1. Флертување со други
Насмевнете му се на некое друго момче. Поразговарајте кокетно со него. Верувајте дека ќе го излуди вашиот партнер.
2. Смејте се на туѓи шеги
Ако нешто е смешно, нормално дека ќе се насмеете. Ако малку го игнорирате и се смеете на туѓите шеги, малку ќе го направите љубоморен.
3. Обожавање на машки ѕвезди
Вашите пријателки сигурно обожаваат да разговарате за најзгодните актери или пејачи. Но вашиот партнер не би сакал да слуша како му зборувате за некој згоден славен лик, иако е на другот крај од светот.
4. Спомнувајте машки колеги
Тој сигурно сака да слуша детали од вашиот деловен живот. Но не би сакал да слуша ако често му зборувате за еден или повеќе колеги цело време.
5. Допишување со други мажи
Ако се допишувате со други мажи на друштвените мрежи, може лесно да го излудите.
6. Имате најдобар другар
Колку и да сте вие добри другари, сепак може да се роди и нешто повеќе од пријателство. Вашиот партнер секогаш ќе го има тоа на ум.
7. Спомнувајте добри работи поврзани со поранешното момче
Ова сигурно ќе го направи љубоморен.
8. Поминувајте слободни денови без него
Отидете на одмор со другарките.
9. Одете на забава без него
Самата помисла дека се забавувате со другарките и имате можност да запознаете нови луѓе, ќе го направи љубоморен.
10. Работете прекувремено
Неочекуваното прекувремено работење, во вечерните часови, сигурно ќе биде причина за љубомора од негова страна.Прочитајте кои се тие:
1. Флертување со други
Насмевнете му се на некое друго момче. Поразговарајте кокетно со нег

loading...
Loading...