По 48 години сфатиле дека не биле во брак!

Loading...

Боб и Норма Кларк неодамна прославија 48 години брак.

 

Но, додека ги разгледувале документите за брак, откриле дека нивниот брак никогаш бил легален.

Тие сакале да поднесат лиценца за пензија откако прочитале во една статија во весникот The Wall Street Journal каде пишувало дека едниот од брачните другари неможе да добива пензија и други социјални бенефиции доколку не е во брак.  

 

Двојката се обидела да добие примерок од нивната дозвола за брак од општината но немало никаакви докази за нивната церемонија која била на 29, август 1964 год. Тие ја пронашле копијата од дозволата во црквата во која се венчале но морале повторно да ја направат церемонијата.

Но, за да го сторат тоа, им биле потребни двајцата сведоци кои присуствувале во 1964 на нивната венчавка. За среќа тоа не било проблем зашто неколку членови на семејството кои биле на церемонијата можеле да дојдат и да сведочат.

 

Новата церемонија била многу интересна бидејќи Боб и Норма се посетиле на спомените од првата свадба. Откако завршиле со церемонијата тие ги поднеле документите за нова дозвола за брак.

 

 

Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.

loading...