НАСА издаде соопштение за заканата од астероид

Loading...

НАСА објави нови податоци за астероидот кој претставуваше потенцијална закана за земјата, а судирот според  предходно објавените информации требаше да се случи во 2040-та година, пренесува CNN.

НАСА објави нови податоци во кои ризикот од судар во 2040-тата година е елиминиран.

 

Земјината положба во фебруари 2040-та година повеќе не спаѓа во опсегот на можни патишта на астероидот. Бидејќи е откриен во јануари 2011-та, набљудувачите го држеа на око и отворија дискусија околу тоа дека може да ја погоди земјата.

loading...