Уметноста на одмаздата

Loading...

Една од најголемите сензации кои може да се почувствуваат е онаа од слатката одмазда.

Простувањето како да е трошење на време. Денес, ако некој ви „забоде“ нож во грб, почнуваат да се расплетуваат планови за одмазда во нашите умови. Општеството има создадено генерација на луѓе и роботи. Повеќе не соработуваме со пријателите или семејството, работиме само со конкуренција. И токму конкуренцијата е таа која делува на нас како главен мотиватор.

Секогаш постои некој кој е над нас во ова хиерархиски структурирано општество и кој ни кажува дека нашите цели се невозможни, едноставно си го трошиме времето со нив, дека тие се како верверичка на патот, која лесно може да биде прегазена. Општеството направи монструми од нас.

Не дозволувајте да бидете газени. Сите ваши достигнувања треба да бидат приметени и да обезбедат профитабилна иднина. Вашите хејтери треба да бидат ваши мотиватори. Нема ништо послатко од одмаздувањето некому што се сомневал во вас. Направете се што е потребно за да одите напред. Повеќе не постојат морали, правила или упатства. Бесплатно е за секого. На крајот на денот, се што имате сте самите вие и вашите луксузни предмети кои сте си ги обезбедиле преку напорна работа.

Френк Синатра еднаш рекол: „Најдобрата одмазда е големиот успех“ и колку бил во право. Простувањето е неправедно за нас самите, не барајќи го она што е наше. Така што, осигурајте се дека имате цврст р’бет, бидејќи на поле со бикови многу е лесно да се биде елен прегазен од успехот на другите.

loading...
Loading...