Неколку интересни факти

Loading...

Постојат голем број факти. Некои од нив се општо познати, други пак иако ни се пред очите не ги забележуваме. Издвоивме интересни факти само за вас.

1. Оние кои пишуваат со лева рака, џвакаат на левата страна, оние со десна пак, на десната страна;

 

2. Џвакањето мастика додека се лупи кромид го намалува солзењето на очите;

3. На вашиот јазик нема бактерии доколку е румен. Доколку е посветол тоа значи    дека има бактерии.

4. Титаник е првиот брод кој користел СОС-сигнал;

5. Зеницата на окото се шири до 45% кога гледате во саканата особа;

6. Причината од која медот е лесно сварлив е тоа што тој е веќе сварен од страна на пчелите;

7. Кога нилските коњи се вознемирени нивната пот добива црвеникава нијанса;

8. Првиот мотоцикл Харли Дејвис е направен во 1903 година, а притоа како карбуратор  му служела конзерва.

9. Седум милиони долари чинела изградбата на бродот Титаник, а двесте милиони долари чинело снимањето на филмот за истиот;

10. На едно црвено крвно зрце му се потребни само 20 секунди за да проциркулира низ целото тело.

 

Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.

 

loading...
Loading...