Како да препознаете Македонец на плажа

Ако сте летувале во место каде одат голем број македонци сигурно ќе препознаете барем некој од нашите туристи во овој опис. Не се промашуваме на плажа – секогаш најгласни, најбројни, со лименки пиво и музика од телефон во наша близина.

Ајде малку да се насмееме на сопствена сметка.

 

 

Како се однесува македонец на плажа:

 

1. Стани во 4 сабајле и оптегни пешкирите за да зафатиш 6 лежалки задолжително во прв ред – 2 на сонце, 2 на сенка и 2 за секој случај. После врати се во кревет и спиј до 12 на пладне.

2. На просечен Македонец му требаат 8 квадрати на плажа – 5 за пешкирот и 3 за апостолките.

3. Ќе си понесеш лап топ, ајпод, блекбери, камера и задолжителен апарат. Треба ли да ставиш слика на Фејсбук за сите да знаат кај си. Нормално дека треба.

4. Ако немаш сунцобран, намести се така што сунцобранот на комшиите да те покрива тебе после ручек. Не си ти крив што не испланирале. И нормално, ако планираат да го поместуваат, да – треба да почнеш да ццкаш и да префрлаш индиректно.

5. За деца до 12 години нема потреба да се инвестира во купачи. Деца се.

6. Децата најдобро се повикуваат да излезат од вода од 200-250 метри, со јака децибелажа.

7. Ако не излезат, најдобро е тука на лице место да ги истепаш. Да се види кој е вистински родител.

8. Задолжително купете од крофните што ги шитка крофнарот и ги допекува на сонце цел ден. Освен крофна без лубеница на плажа не се може, а корите да се остават покрај кантата. И праските исто. Да не се мачат осите да влегуваат во кантата.

9. Цигарите најубаво се гасат збрцани во песок. Со кармин на пикавецот, да се знае која е госпоѓа на плажа.

10. Свекрвата најубаво се оговара на плажа и тоа со новата пријателка од Србија која лежи  5 лежалки подалку од твојата.

11. Ако не ти е сменета постелнината наутро, на рецепција се правиш пуздер! Зашто дома секој ден ја менуваш.

12. Пивнуваш пиво, одиш на пливање и после зимаш ново, ладно. Затоа е ол -инклузив!

13. Кога ручаш, децата треба да трчаат наоколу по другите маси и хистерично да се дерат. После да заспијат поубаво.

14. Ако ти заѕвони мобилен, викај погласно, зашто те бараат дури од Македонија па не се слуша. Обавезно раскажи кај сте, што праите, колку ви е јако.

15. Купачите најубаво се сушат опнати на сунцобранот горе.

16. Шведската маса е за да земеш од се и најдобро во иста чинија- кој вика дека не идат риба и баклава?

17. Не си бил на море ако не купиш оригинална Луј Вутон ташна на плажа.

18. Кога цел хотел ќе си легне, излегуваш на балкон и играш јамб или табла со пластични коцки до 4 сабајле. Пред да легнеш, одиш и ги местиш пешкирите за утре.

Пронајдете не на следниве мрежи: