15 Минути што целосно ќе го променат променат вашиот сексуален живот

Се започнува со романтично заведување: цвеќе, вечера, комплименти, па може и некој филм.  Навистина што сакате да оставие е траен впечаток, а најважното нешто е што навистина правите веднаш по сексот.
Вие можеби сте подобри во предиграта, отколку после играта. Науката ни дава расплет на ваквата ситуација, а одговорите се подолу наведени.
15- минутното милување по сексот, го зголемува задоволството во врската, според ново истражување на списанието „Archives of Sexual Behavior“. Академиците од двата универзитети во Торонто, проверија повеќе од 450 возрасни, за тоа што прават после сексот и дали се среќни во нивната врска.

„Траењето на чувствата по сексот зависат од сексуалносто задоволство“, се наведува во истражувањето. „Наодите покажуваат дека периодот после секс е критично време за промовирање на задоволството од интимните врски“.
Сите парови не го сакаат милувањето подеднакво – стереотипите велат дека жените го сакаат, а мажите не. Но стереотипите се наменетеи за да се отфрлат. Без оглед на вашата наклонетост, се чини дека неколкуте минути уживање во милувањето, ќе направи чуда во вашата врска.
Ова успева во текот на три месеци активен секс, но сеуште не се знае дали успеало после неколку години во брак. Сепак, во најмала рака, сеуште е важно после првите симпатии, што се појавуваат.  Навистина што сакате да оставие е траен впечаток, а најважното нешто е што навистина правите веднаш по сексот.
Вие можеби сте подобри во пр

Пронајдете не на следниве мрежи: