17 причини зошто пандите се „најголеми кретени“ на светот

Loading...

Јасно е дека пандите на сите им се слатки, но овие мечиња се вистински „кретени“. Пред да го осудите овој став, прочитајте зошто е тоа така.1. Да започнеме од очигледното – одбиваат да се размножуваат. И ако женката успее да забремени, често го губи бебето. Затоа тие се загрозен вид.
2. Се фолираат дека се трудни. Да, добро прочитавте. Една женка во Кина направила вистински скандал кога сите очекувале дека ќе се породи, а тогаш откриле дека не била воопшто бремена.
3. Лесно знаат да се исплашат.
4. Иако имаат дигестивен систем кој може скоро сѐ да свари, тие упорно јадат само бамбус.
5. Да биде уште посмешно, бамбусот скоро и не содржи нутритивни вредности.
6. Затоа, тие мораат секој ден да изедат помеѓу 12 и 38 килограми бабмбус – само за да преживеат.
7. Што е најлошо од сѐ, нивниот дигестивен систем има проблем со варење на целулозата во бамбусот.
8. За разлика од другите мечки, пандите немаат зимски сон.
9. Зошто не одите на спиење?
10. Кога ќе се родат, овие мечиња се слепи и не можат да се помрднуваат.
11. Какво е тоа животно кое може да забремени само неколку дена во текот на пролетта?
12. Тоа е вистинска штета, бидејќи бебињата им се преслатки.
13. Иако Холивуд се обидува да ве убеди во спротивното, пандите всушност си немаат врска со кунг-фу.
14. Тие не знаат ниту да се спуштаат по тобоган.
15. Но, тие се неверојатно слатки!
16. Толку се слатки што луѓето се подготвени да се сликаат со хартиена верзија од овие животни. Дури постои и парк кој е полн со вакви фигури и луѓето постојано се сликаат со нив.
17. Панди – мали слатки кретени.

1. Да започнеме од очигледното – одбиваат да се размножуваат. И ако женката успее да забремени, често го губи бебето. Затоа тие се загрозен в

loading...
Loading...