Закана за атентат на Иво Јосиповиќ преку “Фејсбук“

Loading...

 

Корисник на социјалната мрежа “Фејсбук“ на профилот на Владата на Република Хрватска се заканувал со атентат над претседателот Иво Јосиповиќ и со бомбашки напад врз Владата.

 

Лицето кое е потпишано како Циас Колошус Блатине напишал дека ќе ја крене владината зграда во воздух. Случајот бил пријавен во полиција која ќе ја оцени сериозноста на заканите и ќе постапи “во рамките на своите овластувања“, соопштиле од хрватската влада.

loading...
Loading...