Како знаеш дека си Македонец?

Loading...

Како знаеш дека си Македонец?- Кога ќе запознаеш странец прво го учиш да пцуе- Имаш барем еден роднина со кого си скаран- Во домот имаш календар со светци- Мајка ти уште од мал те учи дека промајата убива- Во домот ракијата служи за лекување на сите болести, за прослави, за сите пригоди и како лосион за масажа- Баба ти никогаш не го прифаќа фактот дека не си гладен- Кога си бил мал ти велеле дека ќе ти порасне опашка ако пиеш кафе- Кога ќе видиш бебе, мора прво да го поплукаш три пати- Кога си бил мал те плашеле со вештерка- Ако дремнеш попладне, мора да ја покриеш половината- Мајка ти не ти дава да пиеш студена вода кога си испотен- Една недела по Божик или Велигден имаш сарми за ручек- За време на ручек, се јаде цел леб- Ракија се пие пред појадок, за циркулација- Кога ќе запознаеш странец прво го учиш да пцуе- Имаш барем еден роднина со кого си скаран- Во домот имаш календар со светци- Ма

loading...
Loading...