20 години Форест Гамп: Откриена голема тајна за еден од најдобрите филмови на сите времиња!

Loading...

Нема некој кој не го гледал овој филм, но никој не знае како настанала една од најпознатите сцени.Том Хенкс ѕвездата од филот „Форест Гамп“ еднаш изјави дека тој филм ги разбил сите правила за снимање филмови. 
Нема главен негативец, не е структуиран во три чина, а главниот лик минува низ драматични промени. Филмот едноставно го следи ментално заостанатиот човек кој успеал да остане запаметен. Оваа година се обележуваат 20-години од популарниот филм кој доби Оскар за најдобар филм. 
Меѓутоа иако на почетокот беше многу фален сепак денес ситуацијата е малку поинаква. Имено, многу сметаат дека тоа е едниот од најслабите добитници на Оскар. Без оглед на тоа што мислат за филот сите ја паметат сцената кога Форест одлучи да трча. 

 
Малиот круг стана долг, а потоа уште подолг…На крајот Форест само продолжува понатаму без да застане. На крајот неговото џогирање се претвара во трчање со траење од три години, два месеци, 14 дена и 16 часа преку цела Америка, а во филмот трае 7 минути. 
Најпрво планот бил да се вклучи друг двојник но имале проблем со начинот на трчање на Форест. 
„Тоа е тој наш глупав начин“ изјавил Џим Хенкс. 
Том Хенкс ѕвездата од филот „Форест Гамп“ еднаш изјави дека тој филм ги разбил сите правила за снимање филмови. 
Нема глав

loading...
Loading...