Децата од „Лазо Трповски“ учеа за локалната власт

Loading...

Денеска учениците од четврто одделение од ООУ „Лазо Трповски’’, беа во посета на градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски и претседателот на Советот на Општина Карпош Сашо Лазаровски.Целта на оваа средба е директното запознавање со функционирањето на локалната самоуправа, како наставна содржина која се изучува по предметот „Општество’’.
Првиот човек на Општината и претседателот на Советот, одговарајќи на поставените прашања, на учениците од „Лазо Трповски“ им го објаснија начинот на функционирање на локалната самоуправа, нејзините надлежности и историјатот на Општината, известуваат од Општината.
На крајот од работната средба, Јакимовски им порача на четвртоодделенците да се занимаваат со спорт и спортски активности и со упорност и цврста волја да работат и да веруваат во својот успех, за еден ден да прераснат во успешни репрезентативци.Целта на оваа средба е директното запознавање со функционирањето на локалната самоуправа, како наставна содржина која се изучува по предметот &bdqu

loading...
Loading...