Реџепи:Поделбата на Косово ќе го отвори вентилот во Прешево, Македонија и Црна Гора

Loading...

 

Одбивањето на поголема автономија за северот на Косово или поделба на земјата, веднаш би го отворило вентилот во Прешевска долина, Македонија и Црна Гора.

Ова во изјава за „Блиц“ од понеделник го рече косовскиот министер за внатрешни работи Бајрам Реџепи.

Според него, максимален компромис во идните преговори меѓу Белград и Приштина би била примената на планот на Марти Ахтисари.

Макфакс

loading...
Loading...