Нобелова награда 2012

Loading...

Втората недела на октомври ке биде во знакот на доделувањето на Нобеловата награда. Британската кладилница “Ledbroks” постави на својата интернет страница листа со имиња на кандидати кои имаат највеќе шанси за Нобелова награда за литература. Првото место го зазема Харуки Мураками, големата јапонска надеж, многу популарен во светот и кај нас.

После него е Боб Дилан, легендарниот американски музичар кој е традиционално на овој список. За него највеќе се кладеле од Норвешка и Британија. Нобеловиот комитет овие денови ке донесе одлука за овогодинешниот добитник која ќе биде најстрого чувана тајна се до јавното соопштение кое ќе го прати целиот свет.

loading...
Loading...