3 правила за незаборавно задоволство

Древниот текст Кама Сутра во себе крие многу тајни на сексуалното задоволство. Во продолжение, прочитајте ги трите најбитни совети кои ќе ја разгорат страста во Вашиот сексуален живот.Многумина ја доживуваат Кама Сутрата исклучиво како збирка од сексуални пози, но таа е многу повеќе од тоа. Освен сексот, древниот текст се фокусира и на односот помеѓу љубовниците. Иако се работи за совети кои се стари илјадници години, поголемиот дел од правилата за квалитетен љубовен и сексуален однос, лесно е да се применат и денес.  
Во продолжение, прочитајте ги трите најважни правила за максимално сексуално задоволство.
Предиграта е клучен дел од сексот
Според Кама Сутра, нема добар секс без предигра која треба да биде темелно обработена. Притоа, предиграта не е само физичка. Кама Сутра вели дека и интимноста е предигра, а таа вклучува квалитетна комуникација и вербално искажување на љубов. Авторот на текстот вели дека е важно да и покажете на партнерката дека ја сакате и дека Ви е потребна, а во тоа најголема улога покрај допирите имаат и зборовите.
Жената има предност во оргазмот
Познато е дека мажите полесно и побрзо доживуваат оргазам, додека на жените им е потребна малку поголема стимулација. Кама Сутрата вели дека жената има предност кога е климаксот во прашање, но доколку мажот инсистира на тоа, тоа значи дека ја разбира и цени својата партнерка.
Сексот треба да се цени
Според Кама Сутра, сексот не е само физичко задоволство, туку нешто позначајно од тоа. Сексот е пат до подобра комуникација, а колку е подобра истата, толку поврзаноста помеѓу партнерите и нивното задоволство е поголемо. Целта на сексот е создавање на доверба, отвореност, грижа кон партнерот како физичко, но и емотивно битие.Многумина ја доживуваат Кама Сутрата исклучиво како збирка од сексуални пози, но таа е многу повеќе од тоа. Освен сексот, древниот текст се фокусир

Пронајдете не на следниве мрежи: