Британска награда за Бочели

Loading...

Славниот тенор Андреа Бочели е добитник на Британската награда за класична музика Classic Brit Awards Во име на неговата кариера која трае две децении, награден е со специјалната награда Меѓународен уметник на годината во славниот Ројал Алберт Хол

Бочели има објавено повеќе од 30 албуми со оперски дела како и поп балади кои се распродадени во 75 милиони примероци ширум светот.
 

loading...
Loading...