Изложба на гардеробата и предметите на Фрида Кало

Loading...

Мексиканската сликарка Фрида Кало на вечерите од Париз до Њујорк се појавувала во широки здолништа и блузи кои ги носеле селанките, извезени во јаки бои, со панделки во косата. Нејзините густи  и споени веѓи биле само храбар контраст на тенките веѓи кои тогаш биле во мода.Како поминува времето нејзиниот изглед станува многу влијателен како и нејзината уметност. Почнале многу славни личности како Мадона и Жан Пол Готје да го следат.

Сега гардеробата на Фрида Кало за прв пат ќе биде изложена во Мексико Сити.Ќе бидат изложени здолништа, накит, чевли, гардероба која сеуште мириса на нејзиниот парфем.

 

 

 

loading...
Loading...