Денес е светски ден на Џејмс Бонд

Loading...

Петок 5.октомври 2012. година е прогласен за светски ден на Џејмс Бонд.Ширум светот ке се одбележи 50 годишнината од  првиот филм “Доктор Но” за тајниот агент 007. Во САД ќе биде организирана ретроспектива на филмовите во музејот на современа уметност во Њујорк и вечер посветена на музиката од Бондовите филмови во Академијата на филмски уметности и науки во Лос Анџелес.
Најновата авантура на овој агент е “Skyfall”  и ќе се појави на 26. октомври во Британија.
 

loading...
Loading...