Во Виена изложба на фотографии на Вим Вендерсе

Loading...

Во Виена е отворена изложба на фотографии на германскиот режисер Вим Вендерс.

Во галеријата Ослихт ќе бидат изложени повеќе од 40 фотографии во голем формат – фотографии од снимања од почетокот на 80-те до денес, фотографии од приватниот живот, од патувањаta во САД, Австралија, Јапонија, Италија, Ерменија и Источна Германија.

Вим Вендерс, кој за филмовите користи најсовремена дигитална технологија, се определил за аналогни фотоапарати.

 

 

 

 

loading...
Loading...