Пријавени 71 филм од неанглиско подрачје за Оскар 2012

Loading...

Академијата во Лос Анџелес соопшти дека добила рекордни 71 филм за Оскарот 2012 од странско говорно подрачје.

Од нив ќе бидат одбрани само 5 филма кои ќе бидат официјално номинирани.

Номинациите ќе бидат објавени на 10 јануари.
Лани Оскар за филм од неанглиско говорно подрачје доби иранскиот „Сепарација“.

loading...
Loading...