Бик побегнал од кланица и направил метеж низ улиците на Марибор

Loading...

Многу граѓани на Марибор во среда беа збунети по средбата со бесен бик, кој по бегството од кланица едно време талкал низ градот, а потоа паднал во градежна дупка, каде што бил застрелан. 

Според првите неофицијални информации, бикот побегнал од боксот за зашеметување, каде што според прописите, бил присутен и ветеринар.

Инцидентот го потврдиле и од кланицата. 

Макфакс

loading...
Loading...