Мобилни телефони од минатото

Loading...

Во денешната ера на смарт телефони, речиси е невозможно да се поверува од какви модели се развиле тие. Дали се сеќавате на оние телефони, кои требаше да ги држите со една рака, со огромни антени и капаци, а оние кои ги поседуваа се однесуваа како да се најважни… Оваа статија е посветена токму на нив. Ве водиме низ минатото…уживајте!

1965: За прв пат во филм се појавува 'верзија' на мобилен телефон од тајниот агент 87 во филмот 'Get smart'

1965-1969: Капетан Кирк има златен телефон во серијата 'Star trek'  

1987: Mајкл Даглас се служеше со огромен мобилен уред во филмот 'Wall street' 

1987: Дени Гловер со нешто што наликува на телефон во филмот 'Lethal Weapon' 

1990: Ричард Гир во филмот 'Pretty women' 

1993-2002: Дејна Скали во 'The x files'

1996: Toм Круз користи телефон со огромна антена во филмот 'Jerry Maguire' 

2002: Toм Хенкс додека разговара со Елизабет Тејлор за време на Холивудскиот Фестивал…колку сите ние сме му завидувале

Во меѓувреме настанаа голем број на се помали мобилни уреди. Па сега настапува на сцена ерата на смарт телефони…

2009: Kим Кардашијан ја искористи можноста да биде меѓу првите кои се сликаа со својот мобилен телефон и сликите ги објавија на интернет. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Останатото веројатно ви е познато…

 

 

 

 

 

 

Прочитајте ги и следниве статии:

Алкохолна пица: Да, таа постои!

За сите љубители на Nutella

loading...
Loading...