Најголемиот масонски собир во Белград

Loading...

Во период од 15 до 17 октомври во Белград ќе се одржи до сега најголемиот масонски собир, а ќе учествуваат лица кои имаат масонска улога од Франција, Русија, Шпанија, Белгија, Португалија и многу други. 

'Пред еден век, Врховниот совет на Грција внесе новина и светлина во функционирањето на масонската ложа и беше основан Врховниот совет на кралството Србија. Таа иста година 1912 на заседанието на сите Врховни советеи во Вашингтон, Врховниот совет на кралството Србија беше назначен за еден од најважните.'- изјави Драган Џуриќ кој е врховен командант со советот на масоните во Србија.

Според него ова ќе биде еден од најголемите собири на масоните, кои ќе бидат поканети се до 33 степен на масонската ложа…Овој собир е по повод 100 годишнината од формирањето на српската масонска ложа, а за што би се договарале моќните ѕидари на светот останува да не изненади…

 

 

Погледнете ги следниве статии:

Aмеба која го јаде мозокот убива во Пакистан

Џиновско око најдено на плажа во Флорида

Лондон со аеродром над вода

loading...
Loading...