Почина филозофот Пол Курц

Филозофот Пол Курц кој е познат по тезата дека науката и разумот, а не религијата треба да раководат со однесувањето на човекот, почина во 87 година.
Курц исто така ја критикуваше астрологијата и останатите паранормални појави.
Тој бил учесник во Втората светска војна, докторирал филозофија на универзитетот Колумбија во Њујорк и потоа предавал филозофија на неколку факултети.

Пронајдете не на следниве мрежи: