Клавирот на Моцарт вратен во Виена

Loading...

Пијаното на Волфганг Амадеус Моцарт на кое секојдневно свирел и компонирал последните десет години од својот живот повторно е во неговиот дом во Виена.
Преубавиот звук на фортепијаното е инспирација за повеќе дела за клавир- концерти, камерна музика, сонати, варијации.
Рускиот пијанист Александер Мелников на 7. ноември на овој инструмент ќе изведе неколку Моцартови дела.

loading...
Loading...