Боливуд слави 100 години

Loading...

Најголемата филмска индустрија слави еден век постоење.

Во Индија се произведуваат околу 1.200 филмови годишно, бројка која ни Холивуд не може да ја достигне. Со текот на времето темите на овие филмови станувале сериозни па дури и храбри за традиционалната конзервативна Индија. Успехот сепак треба да се бара во индиската публика. Иако живеат во една од најсиромашните земји во светот, жителите се верни обожаватели на филмот. До ден денес кај нив може да се видат редици пред кино салите.

погледнете ги следниве статии

Боливудскиот крал на романсата

Индиски акционен филм

Индиски акционен филм 2

 

loading...
Loading...