Најјакото пиво на светот

Loading...

 

Шкотите измислија пиво со неверојатни 65% на алкохол. Самиот мирис од пивото може да ви го помати умот.

 

Пиварата 'Brewmeister' е произведувачот на ова пиво по име Армагедон и се продава во шишиња од 330мл по цена од 40 фунти.

 

Произведувачите предупредуваат дека ова пиво треба да се пие како виски, бидејќи неговиот вкус е префинет, сладок но и јак.

 

Пред произведството на ова пиво, најјакото пиво на светот беше 'Start the future' од холандската пивара 'Kelship', а во неговата содржина имаше 60% на алкохол.

 

Прочитајте ги и следниве статии:

Пиво од тестиси на бик!

 

 

Бидете самите коктел мајстори

 

 

 

Современа куќа за секој маж

loading...
Loading...