Ватикан со изложба на Венецијанско биенале 2013

Loading...

Потврдено е дека Ватикан за првпат ќе добие свој павиљон на најголемата светска изложба на современа уметност- Венецијанско биенале 2013 година.

Директорот на Ватиканските музеи Antonio Paolucci не сака да открие што планира Ватикан за својот прв настап на големата изложба во Венеција.

Биеналето ќе трае од 1 јуни до 24 ноември 2013 година.

Следната година за прв пат ќе учествуваат Бахреин, Косово, Кувајт, Нигерија, Парагвај, Бахами.

 

Погледнете ги следниве статии

Изложба на човечки тела и органи

Изложба на гардеробата и предметите на Фрида Кало

 

loading...
Loading...