Во спиење трошиме 21 година од животот

Loading...

Просечен човек од 72 години најголем дел од животот поминува во спиење.

 

Резултатите од истражувањето во Америка покажуваат дека човекот поминува една третина од својот живот на спиење, а една четвртина троши исполуваќи ги професионалните обврски.

Кога станува збор за хигиената, студиите покажуваат дека  при капењето, туширањето,миењето заби  трошиме 10% од вкупиниот животен век.

Од осумте наведени активности просечниот човек  во јадење троши 6, чекање во ред 5, учење и студирање 4 години, одржување состаноци 3 а на телефонски повици трошиме 2 години од  нашиот живот.

Интересен е податокот од ова истражување кој тврди дека една година трошиме во барањето изгубени премети, а во останатите 3 години се трошат на секојдневните активности како што се лежење и гледање телевизија.

Исто така научниците пресметаа дека, до 60та година од нашите животи поминуваме во кујна а 3,5 години во сообраќај.

Према истото истражување една особа просечно поминува и по 6 месеци во купатило, а исто толку се троши на пазарење. 

 

Погледнете ги следниве статии

61 годишна жена роди близнаци

Џиновски постери на голи мажи ја шокираа Виена

Џиновско око најдено на плажа во Флорида

 

loading...
Loading...