Фото: „Липко“ ќе биде маскотата за ЕП 2013 во Словенија

Словенската кошаркарска федерација денес ја објави маскотата за Европското првенство кое од наредната година ќе се одржува во оваа земја, тоа ќе биде веќе популарниот „Липко“.

Липко, инаку е смислен симбол на поврзаноста на човекот со природата, кој симболизира едно традиционално словенско дрво, „Липа“.

Пронајдете не на следниве мрежи: