6 причини поради кои мажите сакаат да имаат секс со бившата!

Loading...

Иако сакаат промени, мажите го сакаат и чувството на стабилност и сакаат веќе познати нешта…Затоа често се потсетуваат на поранешната девојка кога ќе се возбудат, а ако се сретнат со неа и ако таа сака, секогаш се потсетуваат на се како изгледало.1. Поранешната ја познава и не мора да ја импресионира и не се грижи дали ќе се налути ако направи нешто. Како и да е, ова нема да може да помогне на едниот за преболување.
2. Не е лесно да се најде нова личност за врска и за секс. Ако сака некој побрзо да се опушти, секогаш тој трча кај бившата.
3. Секогаш вели „само уште еднаш“, но сексот секогаш повторно ги зближува партнерите, дури и кога не го сакаат тоа. Многу често се случува после сексот за една ноќ да следува помирување. Сепак и овие одлуки не се долгорочни.

4. Дури и прегратката го лачи хормонот окситоцин, кој ве разнежнува дури и кога не сакате да бидете повеќе со некого во животот, а со сексот доаѓаат силни чувства на кои е невозможно да се биде имун.
5. Сака да бидете „пријатели со привилегии“ и да имате само секс со опуштена врска.
6. Ако причината за секс е тоа што жената му недостига на мажот, тогаш е во ред, но не е доволна причина за секс. Нормално е некој да ви недостига, но тоа е дел од процесот на преболување и закрепнување. Ако имате секс повторно ќе минете низ истиот процес.1. Поранешната ја познава и не мора да ја импресионира и не се грижи дали ќе се налути ако направи нешто. Како и да е, ова нема да може да помогне

loading...
Loading...