Фотографии на Хичкок на аукција

Loading...

Откриена е нова колекција на снимки од изгубениот нем филм на Алфред Хичкок “The Mounatain Eagle”(Планински орел)која ќе се појави на аукција следниот месец.

Аукциската куќа “Profiles in history” соопшти дека 59 фотографии направени дваесеттите години за лична архива на режисерот.

Дел од нив се снимени на сет не немиот филм “The Manxman” a останатите на “The Mountain eagle” и се очекува да привлечат најголем интерес на аукцијата.

Според преоценката би можеле да бидат продадени за повеќе од 25 илјади долари.

Аукциската куќа ги опиша како холивудско богатство и прозорец кон еден од најбараните изгубени филмови во историјата.

Филмот е снимен во Австрија со Кентаки која се занимава со лош татко, син инвалид и една учителка.

Името на сопственикот на овие фотографии се држи во тајност но се знае дека е некоја личност блиска на Хичкок.

Погледнете ги следниве статии

Al Pacino снима филм за John Lennon

The Fabulous Baker Boys – филм

Предлог филм : The Shawshank Redemption (1994)

loading...
Loading...