“Робосекс” на иднината за подолг живот

Loading...

Дали роботите во иднината ќе го подигнат квалитетот на нашите животи? Многу веројатно, да. Меѓутоа, ретко кој од нас би помислил дека тие би можеле да се вмешаат во оргазмите.Пред неколку дена беше објавена статија на страната Transhumanity, напишана на тема “љубовни роботи” кои на корисниците во иднината би можеле да им пружаат неверојатно интензивни “оргазми на долговечноста” кои во секој поглед би биле супериорни во однос на било каков оргазам што може да го пружи обичен човек. Таквите оргазми значително би го подобриле квалитетот на животот и во крајна линија би резултирале со подолг живот. 

До подолг живот преку оргазмите?

Сепак, врската меѓу оргазмите и здравјето не е доволно добро истражена. ДОдека една страна тврди дека оргазмите се одлични за здравјето, други велат дека станува збор за нешто што звучи одлично, но не наоѓа темел во науката. 

Меѓутоа, во книгата “The Longevity Project” е проучено истражување долго цели 80 години кое покажалу дека жените кои доживуваат оргазми почесто, живеат подолго од оние кои ја немаат таа среќа. Но, футуристите тврдат дека нашата иднина лежи во роботите за секс. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Во ред, што нудат роботите?

“Сексботите ќе бидат трпеливи, секогаш желни и склони кон алтруизам, за разлика од своите човечки конкуренти. Ќе бидат опремени со секакви реквизити, а ќе располагаат и со сексуални познавања кои се собирани низ илјадници години цивилизација. Тие ќе знаат да направат се што вие можете и не можете да замислите.”

Многумина од вас веројатно се прашуваат кога овие роботи би биле достапни. Научниците велат да издржите до 2050 година. 

 

Ви препорачуваме да ги прочитате и следните статии:

 

Музеј на сексот во New York 

Неверојатни секс рекорди

Со својата роботска нога искачи облакодер од 103 ката

loading...
Loading...