65 беслатни филмови од Чарли Чаплин достапни на интернет

Loading...

Неколку работи кои треба да ги знаете за Чарли Чаплин.Неколку работи кои треба да ги знаете за Чарли Чаплин.Тој глумеше во повеќе од 80 филмови, повеќето за време на ерата на немите филмови. Само во 1914 година, тој се појавил во 40 филмови, а потоа во уште во 15 филма во 1915 година. До 1920 година, Чаплин прерасна во голема филмска ѕвезда и режисер, ако не и најпрепознатлива личност во светот.
Филмската икона почина на Божиќ, во 1977, а ние ве потсетуваме на неговите 65 филма достапни за симнување од интернет. Во видеото ќе видите мини-филм фестивал за Чарли Чаплин кој содржи четири филма снимени во 1917: „The Adventurer“, „The Cure“, „Easy Street“ и The „Immigrant“. А подоле можете да ги прочитате насловите на уште 60 филмови од Чаплин.

 „A Day’s Pleasure“, „A Dog’s Life“, „A Burlesque On Carmen“, „A Busy Day“,„A Fair Exchange“, „A Film Johnnie“, „A Night in the Show“, „All Night Out“, „A Woman“, „Behind the Screen“, „Between Showers“, „By the Sea“, „Caught in a Cabaret“, „Charlie Shanghaied“, „Charlie’s Recreation“, „Charlotte et Le Mannequin“, „Cruel Cruel Love“, „Face on a Barroom Floor“, „Gentlemen of Nerve“, „His Favorite Pastime“, „His New Job“, „His Prehistoric Past“, „His Trysting Place“, „In the Park“, „Kid Auto Races at Venice“, „Laughing Gas“, „Mabel’s Busy Day“, „Mabel’s Strange Predicament“, „Making a Living“, „One A.M.“, „Police“, „Shoulder Arms“, „Sunny side“, „The Bank“, „The Bond“, „The Champion“, „The Count“, „The Fatal Mallet“, „The Fireman“, „The Floorwalker“, „The Gold Rush“, „The Good for Nothing“, „The Immigrant“, „The Kid“, „The Knockout“, „The Landlady’s Pet“, „The Masquerader“, „The New Janitor“, „The Pawnshop“, „The Property Man“, „The Rink“, „The Rival Mashers“, „The Rounders“, „The Tramp“, „The Vagabond“, „Tillie’s Punctured Romance“, „Triple Trouble“, „Twenty Minutes of Love“, „Work“. 
Неколку работи кои треба да ги знаете за Чарли Чаплин.Тој глумеше во повеќе од 80 филмови, повеќето за време на ерата на немите филмови. Само во 19

loading...
Loading...