Суперхерој претепува расисти во присуство на полиција

Loading...

Суперхеројот “Phoenix Jones” е професионалниот боксер која претепува расисти, и којшто за ниедно дело досега не е уапсен.

Имено, според законот во Вашингтон, две личности го имаат правото да се степаат и тоа пред очите на полицијата, но само доколку се и двајцата согласни за борбата во која се впушаат, притоа полицијата немајќи право да ги уапси.

Со оглед на изгласаниот закон, Phoenix Jones ја имаше приликата да претепа пијан човек кој имал расистички испади и кој нагласуваме не бил професионален боксер. Самоуверен во својата надмоќ, и притоа изиритиран од  случајните испади на пијаната личност, Phoenix се впуштил во борба во која го нокаутирал расистот пред очите на полицијата.

Претепаниот човек по нападот без разлика на законот, случајот го пријавил во полиција, притоа истакнувајќи дека се плаши да си оди дома, од верување дека наводниот суперхерој би го пресретнал повторно, притоа претепувајќи го повторно.

Меѓутоа, и покрај се поради веќе наведениот закон, полицијата не му излегла во пресрет.

 

Погледнете ги следниве статии

 Изгубил се затоа што сака да носи фустани

 

 

 

 

 

 Нашол лото-ливче од милион долари старо 2 месеци чистејќи ја својата работна маса

 

 

 

 Како да ги натерате луѓето да го тргнат својот поглед од мобилниот телефон?

 

loading...
Loading...