Ромпуј: Западен Балкан е приоритет за ЕУ

Пристапувањето на земјите од западен Балкан е приоритет за Европската унија(ЕУ).

Ова во петок вечер го изјави претседателот на Советот на ЕУ Херман Ван Ромпуј, при доделувањето на наградата „Европска награда Куденхов Калерги“.
Според Ромпуј, членството на земјите од западен Балкан во ЕУ ќе значи траен мир на тие простори.

Макфакс

Пронајдете не на следниве мрежи: