Македонија во група со Србија, Литванија, Црна Гора, БиХ и Летонија!!!

Македонската кошаркарска репрезентација ги доби противниците со кои ќе ги одмери силите на претстојното Европско Првенство во кошарка што ќе се одржи наредната година со почеток од 4-ти септември, а ќе трае до 22-ри септември.

Група „А“ – Франција, Велика Британија, Германија, Украина, Белгија, Израел.

Група „Б“ –Србија, Македонија,  Црна Гора, БиХ, Летонија.

Група „Ц“ – Шпанија, Словенија, Хрватска, Полска, Грузија, Чешка.

Група „Д“ – Русија, Грција, Италија, Финска, Турција, Шведска.

Пронајдете не на следниве мрежи: