Како да носите карирано

Loading...

Карираните здолништа ги носеа нашите мајка и баби, но подеднакво се актуеални и модерни и денес. Карираниот феномен ги сакаат и мажите и жените, и постарите и помладите. Погледнете кои парчиња карирана облека како да ги носите. 

Секако дека карираниот дизјан потекнува од Шкотска и нивната традиционална облека – килтот, а во модата направи вистиснки бум благодарение на никогаш досадните креации на Вивијан Вествуд. Курт Кобејн беше еден од првите музичари кој уживаше да носи памучни карирани кошули на своите настапи и концерти. 

Ова е дефинитивно најпосакуваниот и најстариот моден примерок низ историјата. Погледнете низ фотографии како да го носите, и не заборавајте – подобро мал кариран детал, него огромно карирано претерување.

loading...